Aandacht voor iedereen


Aandacht voor iedereen

Ieder kind is anders en leert anders. Daarom bieden we onze lessen en opdrachten op verschillende manieren en niveaus aan. Zo blijven alle kinderen gemotiveerd en kunnen ze presteren op eigen niveau. In onze Kangoeroegroep komen kinderen bij elkaar die nog meer uitdaging nodig hebben.

Werken op eigen niveau

Het ene kind vindt leren makkelijk, terwijl de ander er wat meer moeite mee heeft. Wij dagen iedere leerling op zijn eigen niveau uit. Wil je extra uitdaging? Kom maar op! Maar ook als iemand extra uitleg nodig heeft, staan we klaar. Door dagelijkse observaties en door toetsen houden we zicht op wat de kinderen kunnen. We betrekken de kinderen bij hun leerproces door met hen in gesprek te gaan over hun leerdoelen. Kinderen kunnen deze al heel goed aangeven en kunnen goed benoemen wat ze nodig hebben. Zo kunnen we optimaal inspelen op talenten en leerbehoeften, met passende leerstof.

Kangoeroegroep

Soms biedt de reguliere leerstof te weinig uitdaging voor een leerling. Wij zorgen ervoor dat deze kinderen in de klas worden uitgedaagd met lesmateriaal dat speciaal voor hen is ontwikkeld. In onze kangoeroegroep komen kinderen bij elkaar die soms net even anders denken en leren en daardoor dreigen vast te lopen. Deze leerlingen hebben veel mogelijkheden, zijn leergierig en hebben uitdaging nodig. Ze hebben behoefte aan meer en vooral andere prikkels. We helpen kinderen in deze groep met allerlei vaardigheden. Denk hierbij aan het leren om hulp te vragen, doorzetten, fouten maken, maar ook impulsen leren beheersen, beter omgaan met emoties en leren plannen.

 

Wilt u kennismaken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijk van alledag bij ons op school?
Vul dan hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Of bel met 0546-567547    Meer informatie?

    Onze school doet mee aan het project Vensters Primair Onderwijs van de PO-raad. Hierin wordt alle cijfermatige informatie over scholen in één systeem verzameld, bewerkt en gevisualiseerd.

    Klik hier om naar onze pagina van Scholen op de kaart te gaan. Op deze site is er altijd een actueel overzicht van onze resultaten en kan iedereen volgen hoe de school er voor staat.