Lekker in je vel


Lekker in je vel

Lekker in je vel zitten, voor jezelf op kunnen komen en op een goede manier met anderen om kunnen gaan. Dát willen we bereiken met de Rots en Water trainingen die we geven in alle groepen. Loopt het toch even niet zo lekker? Dan is er op school een gedragsspecialist om je te helpen.

Wat is Rots en Water?

Rots en Water helpt kinderen weerbaar te worden. Er wordt geleerd hoe ze op moeten komen voor zichzelf,  voor een ander en elkaar respectvol te behandelen. Bij de Rots en Water training leren kinderen hun emoties, zichzelf en de ander te begrijpen. Niet uit een boekje, maar door te doen. Juist door de fysieke oefeningen worden de kinderen zelfverzekerder. Ze ervaren dat ze echt wel tegen een stootje kunnen en leren controle te hebben over hun emoties zoals angst, boosheid en ongeduld. Door de training wordt geleerd en ervaren hoe je grenzen aan kan geven en hoe je om kan gaan met conflicten, pesten en groepsdruk.
Deze onderdelen komen aan bod door spel en fysieke oefeningen voortdurend af te wisselen met  nadenken over jezelf en kringgesprekken. De termen “rots” en ”water” staan hierbij centraal. Rots staat voor weerbaarheid: voor jezelf opkomen, jezelf kunnen verdedigen en in jezelf vertrouwen. Water staat voor solidariteit: je in kunnen leven in andere mensen en beheersing hebben over je eigen emoties en gedrag.
Kinderen snappen snel dat je Rots en Water kunt zijn. Ze leren balans te vinden en krijgen zo meer zelfvertrouwen, meer zelfbeheersing en meer zelfkennis.
De Rots en Water training wordt gegeven door gecertificeerde Rots en Water trainers. In groep 1, 2 en 3 worden 3 kennismakingslessen gegeven en in groep 4, 5 en 6 wordt de basistraining van 10 lessen gegeven. Om de geleerde vaardigheden verder te trainen worden 3 herhalingslessen gegeven in groep 7 en 8.

Gedragsspecialist 

We vinden het belangrijk dat kinderen met plezier naar school gaan. In de meeste gevallen gaat dit vanzelf, maar soms is er iets extra’s nodig. Een kind  kan bijvoorbeeld last hebben van onzekerheid, boosheid, angst of piekeren, of het lastig vinden om met andere kinderen om te gaan. Wij vinden het belangrijk om kinderen hierbij te helpen en daarom hebben we een  gedragsspecialist bij ons op school die het kind snel kan helpen.  Zij zoekt samen met het kind, de ouders en leerkrachten naar een manier waarop het kind geholpen kan worden.

 

Wilt u kennismaken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijk van alledag bij ons op school?
Vul dan hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Of bel met 0546-567547    Meer informatie?

    Onze school doet mee aan het project Vensters Primair Onderwijs van de PO-raad. Hierin wordt alle cijfermatige informatie over scholen in één systeem verzameld, bewerkt en gevisualiseerd.

    Klik hier om naar onze pagina van Scholen op de kaart te gaan. Op deze site is er altijd een actueel overzicht van onze resultaten en kan iedereen volgen hoe de school er voor staat.