Talentontwikkeling

Bij ons op school zitten kinderen met vele talenten. De weken voor de vakantie is een groepje leerlingen bezig geweest met de planeten.

De leerlingen hebben een planeet op schaal proberen na te maken en gingen daarmee met hun groepje een ‘ruimtewandeling’ maken. Ze moesten allemaal een aantal weetjes vertellen over de planeet. We begonnen bij de school, die de zon voorstelde. Van tevoren hadden we gezamenlijk een schaal berekend. We kwamen tot de conclusie dat één meter (één stap) ongeveer 5 miljoen kilometer in het echt voorstelde. Met deze berekening hebben we gelopen van planeet naar planeet. De verste planeet was 800 m, dus ruim 4 miljard kilometer in het echt, bij de zon vandaan! Tot slot hebben we bij terug komst nog leuke presentaties gehad over de planeten.

Ze hadden allemaal erg hun best gedaan en de resultaten waren dan ook erg leuk!

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consultmedia