Muziek op de Eltheto!

Dit schooljaar zijn we op de Eltheto bezig om muziek een nieuwe impuls te geven! Daarbij krijgen we hulp vanuit de Kaliber kunstschool en de Vriezenveense Harmonie. Dit doen ze door middel van teamtrainingen en bezoeken in de klas. Op deze manier willen we de leerlingen kennis laten maken met verschillende manieren van muziek maken en het plezier en/of talent laten ontdekken.

We gebruiken hiervoor de methode 123-zing en willen hiermee zorgen voor een doorgaande lijn van groep 1 t/m 8.
Ook worden er dit jaar verschillende nieuwe muziekinstrumenten aangeschaft waar de leerlingen op leren spelen.

Daarnaast hebben we de activiteiten samen met de Vriezenveense Harmonie, die een vast onderdeel zijn van ons muziekprogramma.

Zo heeft groep 2 in november het kuuk’nconcert gehad. De leerlingen hebben op school geoefend en een eigen instrument gemaakt. Hiermee mochten ze vervolgens een concert geven samen met de Harmonie!

In groep 4 krijgen ze AMV lessen waarin ze kennismaken met de blokfluit of een klokkenspel en de muzieknotatie. Kinderen kunnen dan zelf kiezen of ze met deze lessen verder gaan bij de Vriezenveense Harmonie

Aan het einde van groep 5 hebben we het windkracht-project en krijgen leerlingen de gelegenheid om een aantal instrumenten uit te proberen. Zoals de klarinet, dwarsfluit, slagwerk en de trompet. Ze maken dan een keuze voor een instrument en daarop krijgen ze dan begin groep 6 les op school. Aan het einde van de periode mogen ze dan het geleerde laten horen samen met het orkest van de Harmonie. Altijd een succes! De kinderen kunnen daarna zelf kiezen of ze ook door willen gaan met het instrument.

En in groep 7/8 komt een docent van de Kaliber kunstschool zang/dramalessen geven als voorbereiding op de musical.

Op deze manier hopen we de kinderen enthousiast te maken voor muziek en wie weet kunnen we dan een orkest vormen waar kinderen tijdens feestelijkheden, vieringen of tijdens de muzieklessen hun talenten laten zien aan anderen!

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consultmedia