Start kanjertraining

Dit schooljaar zijn we weer gezamenlijk gestart met de Kanjertraining. Want hoe zat het ook alweer met die petten en wat is verstandig om juist wel of niet te zeggen of te doen? Fijn om te zien en te horen dat de kinderen het nog zo goed weten en kunnen vertellen en het voordoen aan de nieuwe leerlingen!

Tijdens de Kanjerstart hebben we met veel plezier gekeken naar meester Schipper en juf de Graaff die 3 herkenbare situaties hebben uitgespeeld waarin duidelijk werd wat het verschil is wanneer je wel de witte pet op hebt of niet. Want grapjes maken is heel gezellig, maar tijdens de uitleg van rekenen bijvoorbeeld niet zo handig. Hoe gedraag jij je? En welke invloed heeft dat op de groep?

Tijdens de Kanjerlessen willen we ook dit schooljaar de kinderen hier weer bewust van maken en ze leren dat ze zelf invloed hebben op hun eigen gedrag en op de situatie en sfeer in de groep. Ook hebben we met elkaar het complimentenlied gezongen https://www.youtube.com/watch?v=CHXaeH_NWbA en hebben de kinderen een compliment gegeven aan hun (nieuwe) juf of meester. Daarna hebben de kinderen in hun eigen groep een Kanjeroefening gedaan. Een gezellige én belangrijke gezamenlijke start van het schooljaar. Onder het motto: samenwerken = samen werken aan een fijn schooljaar! Doet u thuis ook mee?

Want dat is ten slotte ons doel: Een school zijn, waar je jezelf mag zijn, ieder met zijn of haar eigen identiteit. Waar je leert hoe je jezelf kunt ontwikkelen en waarbij je ook rekening houdt met een ander. Een plek waar je plezier hebt en waar we elkaar vertrouwen. Een nieuw schooljaar, we gaan er weer voor!

 

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consultmedia