Samen met elkaar: Kiva


Samen met elkaar: Kiva

Samen maken we er een fijne school van!

Kinderen groeien en ontwikkelen zich het best als ze zich veilig, vertrouwd en gerespecteerd voelen. Wij vinden de samenwerking hierbij tussen ouders, kinderen en leerkrachten heel belangrijk; wij doen het samen! Onze school is een KiVa-school. Wij werken met dit schoolbrede programma om positieve groepsvorming te stimuleren. KiVa gaat uit van de kracht van een groep. Het motto van KiVa luidt: Samen maken we er een fijne school van.

Als je goed kijkt zie je de samenwerking terug in het Kiva-logo. De verbonden ‘poppetjes’ staan voor de doelgroepen waar het KiVa-programma zich op richt: kinderen, leerkrachten en ouders. Ze zijn allemaal anders, maar toch zijn ze verbonden en maken ze een mooi geheel. Ze helpen elkaar!

Wat is KiVa
Onze school is een KiVa school, alle leerkrachten zijn KiVa gecertificeerd. De KiVa gedragsregels zijn leidend in de omgang met elkaar.
KiVa is een preventief, schoolbreed programma gericht op het versterken van de sociale veiligheid en het tegengaan van pesten op basisscholen. KiVa zet in op positieve groepsvorming en stimuleert de sociale vaardigheden en de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen aan de hand van 10 thema’s. Daarmee worden de sociale veiligheid en het pedagogisch klimaat op school gewaarborgd.
Binnen KiVa ligt de nadruk op de groep als geheel en dus niet op specifieke leerlingen. Het motto luidt dan ook: Samen maken we er een fijne school van!

KiVa regels
Onze leerkrachten geven KiVa lessen over 7 belangrijke thema’s. De 7 KiVa regels op onze school zijn:

1. We doen aardig tegen elkaar en behandelen anderen met respect.
2. Samen maken wij er een fijne groep van.
3. We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal).
4. We willen dat pesten stopt.
5. We gaan goed met elkaar om.
6. We helpen elkaar.
7. We komen voor elkaar op.

De KiVa-aanpak werkt: het Nederlands Jeugdinstituut heeft KiVa als beste anti-pestprogramma beoordeeld! KiVa verhoogt het welzijn, de motivatie en de schoolprestaties van álle kinderen.

Wilt u kennismaken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijk van alledag bij ons op school?
Vul dan hieronder uw contactgegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.
Of bel met 0546-567390    Meer informatie?

    Onze school doet mee aan het project Vensters Primair Onderwijs van de PO-raad. Hierin wordt alle cijfermatige informatie over scholen in één systeem verzameld, bewerkt en gevisualiseerd.

    Klik hier om naar onze pagina van Scholen op de kaart te gaan. Op deze site is er altijd een actueel overzicht van onze resultaten en kan iedereen volgen hoe de school er voor staat.