Leren uit nieuwsgierigheid en niet als opdracht.


Leren uit nieuwsgierigheid en niet als opdracht.

Het onderwijs dat wij aanbieden op onze school sluit aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid van de kinderen. Onze inspiratiebronnen zijn de natuur om ons heen en de ervaringen die kinderen zelf op doen in hun omgeving. Onze leerkrachten zijn coaches die kinderen individueel begeleiden met als doel het ontdekken en ontwikkelen van talenten. Om onderwijs vanuit nieuwsgierigheid goed vorm te geven, hebben we gekozen voor lesmethodes die daarbij goed bij aansluiten. Deze lesmethodes heten “Blink Wereld” en “Blink Lezen”. Voor de kleuters heten deze methodes “Onderbouwd” en “Wijsneuz”. De leerlingen van onze school leren uit nieuwsgierigheid en niet als opdracht.

De nieuwsgierigheid naar het onbekende. De verwondering als nieuwe werelden voor je opengaan. De wil om te weten waar je vandaan komt en over grenzen te kijken. Het zijn de redenen waarom kinderen de wereld willen ontdekken. Daarom brengen onze leerkrachten de onderzoeker in je leerlingen graag naar boven. Onze gekozen methodes ondersteunen onze school hierbij waarbij onderzoekend leren en ontdekkend leren het uitgangspunt zijn. We leren leerlingen om zelf na te denken, zelf de wereld om zich heen te ervaren en ontdekken.

Lezen uit nieuwsgierigheid
Waarom zou je willen lezen? Het antwoord is simpel, omdat de leerling wil weten hoe het verhaal verder gaat. Die nieuwsgierigheid is de basis onze leesmethode Blink Lezen. Een complete leesmethodiek voor groep 4 t/m 8. Een combinatie van technisch en vloeiend lezen, begrijpend lezen (en kijken/luisteren), verdiepend lezen, vrij lezen en voorlezen. Blink Lezen maakt kinderen nieuwsgierig. De verhalen zijn zo meeslepend dat je wil weten hoe het verder gaat. En de afwisselende opdrachten vervelen nooit. Zo ervaren kinderen dat er met lezen een wereld voor ze opengaat. Vol spannende gebeurtenissen, bijzondere belevenissen en verrassende mensen. En ontdekken ze de wereld om zich heen en zichzelf.

Wilt u kennismaken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijk van alledag bij ons op school?
Vul dan uw contactgegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.    Meer informatie?

    Onze school doet mee aan het project Vensters Primair Onderwijs van de PO-raad. Hierin wordt alle cijfermatige informatie over scholen in één systeem verzameld, bewerkt en gevisualiseerd.

    Klik hier om naar onze pagina van Scholen op de kaart te gaan. Op deze site is er altijd een actueel overzicht van onze resultaten en kan iedereen volgen hoe de school er voor staat.