Schoolfruit

Vanaf maandag 12 november doet onze school mee aan het EU-Schoolfruitprogramma dat de nadruk legt op het dagelijks eten van voldoende groenten en fruit. De kern van het EU-Schoolfruit en groenteprogramma is het gezamenlijk eten van groenten en fruit in de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen twintig weken lang (t/m 18 april) een portie groente en/of fruit via school, die ze dan met elkaar vlak voor de ochtendpauze in de klas opeten. Als fruit kan dat een appel, peer, banaan, mandarijn, kiwi, een schaaltje aardbeien of druiven zijn. Bij groente kunt u denken aan een handvol cherrytomaatjes, een stuk komkommer, maar een wortel of een paprika kan natuurlijk ook. Variatie is niet alleen leuk en lekker, maar is ook goed voor de smaakontwikkeling van uw kind. U hoeft op deze dagen dus geen eten voor in de ochtendpauze mee te geven, alleen een beker drinken. Als school vinden wij het belangrijk dat kinderen gezond leren eten, zodat zij – nu en later als ze groot zijn – een gezond leven leiden. Het gezamenlijk in de klas fruit en groente eten is een effectieve en voor de kinderen vooral een gezellige en leuke manier om ze daarbij te helpen. U kunt hier ook bij helpen door op de maandag en dinsdag ook fruit en/of groente mee te geven voor in de ochtendpauze in plaats van koekjes of iets dergelijks. Wilt u er ook voor zorgen dat wat in de lunchtrommels gaat ook gezond is? Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.euschoolfruit.nl.

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consultmedia