Verbondenheid


Verbondenheid

Stralende kinderen floreren het beste vanuit een sterke basis: samen leren in een omgeving die veilig en vertrouwd voelt, structuur en houvast biedt en bijdraagt aan een fijne sfeer. We gaan op een respectvolle manier met elkaar om en accepteren dat we allemaal verschillend zijn.
Op de Bron staan kinderen, leerkrachten en ouders in contact met elkaar. Door samen betrokken te zijn, creëren we ruimte waarin kinderen zich durven te uiten en te ontwikkelen. Door deze verbondenheid stimuleren we hen om zichzelf te mogen zijn. Samen voor goed onderwijs!

Op de Bron werken we met een schoolbreed programma; KiVa. KiVa gelooft in de kracht van de groep. Het geeft leerkrachten kennis en vaardigheden om positieve groepsvorming te stimuleren. Leerkrachten geven KiVa-lessen over thema’s zoals groepsdruk, communicatie, respect en (het herkennen, oplossen en voorkomen van) pesten. In totaal zijn er 7 thema’s waarover per thema meerdere lessen gegeven kunnen worden. Elk thema wordt afgesloten met een KiVa-regel.

De KiVa regels zijn:

 1. We doen aardig tegen elkaar en behandelen anderen met respect.
 2. Samen maken wij er een fijne groep van.
 3. We praten met elkaar (en gebruiken daarbij ik-taal).
 4. We willen dat pesten stopt.
 5. We gaan goed met elkaar om.
 6. We helpen elkaar.
 7. We komen voor elkaar op.

Wilt u kennismaken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de praktijk van alledag bij ons op school?
Vul dan uw contactgegevens in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.  Meer informatie?

  Onze school doet mee aan het project Vensters Primair Onderwijs van de PO-raad. Hierin wordt alle cijfermatige informatie over scholen in één systeem verzameld, bewerkt en gevisualiseerd.

  Klik hier om naar onze pagina van Scholen op de kaart te gaan. Op deze site is er altijd een actueel overzicht van onze resultaten en kan iedereen volgen hoe de school er voor staat.