Nationale voorleesdagen

Voorlezen, elke dag een feest!
Op woensdag 25 januari as. beginnen de Nationale Voorleesdagen. Dit is een landelijke campagne  die het voorlezen stimuleert. Voorlezen bevordert het leesplezier, breidt de woordenschat uit en draagt bij aan een goede taalontwikkeling. Dagelijks voorlezen vormt een goede basis voor het latere lezen en leren!

Op school gaan wij hier dit jaar aandacht aan besteden door die ochtend in iedere groep iets te gaan doen rondom een prentenboek. Prentenboeken zijn gevarieerd in niveau, thema en sfeer. Ze nodigen uit tot spel, beweging en creativiteit.

U als ouders kunt ook een positieve bijdrage leveren aan het leesproces van uw kind. Bijvoorbeeld door elke dag een stukje voor te lezen of samen te lezen. Dit geldt voor alle kinderen van groep 1 t/m 8.
Veel leesplezier gewenst!

 

 

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consultmedia