Talentenmiddag

Op De Bron werken we met talentenmiddagen. Tijdens de talentenmiddag ontwikkelen of ontdekken de kinderen talenten bij zichzelf. De kinderen leren dat iedereen anders is. Ze durven hun talenten te laten zien. De kinderen leren samenwerken in groepen, leren mogelijkheden en onmogelijkheden en interesses ontwikkelen. Daarnaast is het goed om te zien dat Kinderen leren van elkaar. De verschillen die er in de groep op cognitief niveau zijn ”vallen” weg tijdens een talentenmiddag. Met name dat laatste is ook belangrijk voor (hoog) begaafde leerlingen!

De structuur van de talentenmiddag ziet er als volgt uit. Aan het eind van de ochtend kiezen de kinderen met welk talent ze aan de slag willen gaan. Dat mag van alles zijn: drama, dans, zang, bouwen, schilderen, tekenen, dammen, schaken, proefjes doen, goochelen, het maakt niet uit. Kinderen mogen ook hetzelfde als een andere leerling kiezen, zo ontstaan groepjes. Kinderen die zelf geen talent kunnen kiezen mogen aansluiten bij één die ze leuk vinden of een keer willen proberen. Binnen elke groep wordt een groepsleider aangewezen.
S ’middags kunnen de kinderen aan de slag met de zelf gekozen talenten en aan het einde van de middag worden alle talenten gepresenteerd en geëvalueerd. De kinderen vertellen wat ze gemaakt hebben en de leerkracht en leerlingen stellen vragen aan de leerlingen.
Hieronder een impressie van de talentenmiddag.

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consultmedia