Afscheid Oekraïense leerlingen

CBS De Fontein Oranjestraat in Westerhaar heeft de afgelopen tijd met veel liefde en inzet leerlingen uit de Oekraïne opgevangen. Helaas moeten ze nu afscheid van hen nemen vanwege de verhuizing van deze leerlingen naar andere opvangplaatsen. We wensen alle kinderen en hun ouders een liefdevolle toekomst toe.

Burgemeesterontbijt voor leerlingen van CBS Eltheto

Ontbijten met de burgemeester, dat maak je niet elke dag mee. Zesentwintig leerlingen van groep 8 van basisschool Eltheto uit Vriezenveen mochten vrijdagochtend een boterhammetje eten met burgemeester Hans Broekhuizen én bakker Jitse van der Goot.

Het burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar voor de twintigste keer werd georganiseerd. Het was voor het eerst dat het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt werd georganiseerd. Op deze manier is er een extra moment om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. In heel Nederland deden afgelopen week ongeveer 200 burgemeesters mee aan het burgemeestersontbijt.

Goed en gezond ontbijt

Het ontbijt in het gemeentehuis werd verzorgd in samenwerking met De Echte Bakker Van der Goot. Het heerlijke ontbijt was samengesteld volgens de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo konden de kinderen onder meer kiezen uit volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen, gezond broodbeleg, melk en honingtomaatjes. Een goed en gezond ontbijt kan dus ook heel lekker zijn.

Veel vragen

Tijdens het ontbijt mochten de kinderen uiteraard volop vragen stellen aan de burgemeester.
De kinderen vroegen nadrukkelijk aandacht voor de verkeersveiligheid in het dorp. “Er rijden best veel vrachtwagens in het dorp”, vertelde een leerling. Ook maken ze zich zorgen over het zwerfafval in de gemeente. Met een goed gevulde maag en een avontuur rijker begonnen de kinderen aan hun schooldag.

Dierendag bij CBS De Fontein Oranjestraat

Op CBS De Fontein Oranjestraat werd ook dit jaar weer volop aandacht gegeven aan Dierendag.

De leerlingen in Oekraïne groep deden spelletjes waarbij hun passieve en actieve woordenschat geoefend werd met “breng het ei naar het vogeltje”, “pak de eend/konijn/eekhoorn”, “gooi de ……… naar mij”.

Ze speelden tikkertje met opdrachten als “spring als een kangoeroe en kruip als een slang” en blikgooien met kleurtjes en tellen.

Kinderboekenweek

Op CBS De Marliaantjes zijn de kinderen de Kinderboekenweek feestelijk begonnen met Gi-ga-groene opdrachten. Welke vrucht hoort bij welke boom? Wie kent de sporen van verschillende dieren?
En natuurlijk werd er ook voorgelezen. De komende weken staan in het teken van interessante en grappige boeken en heel veel leeskilometers!

Nieuwe bestuurder m.i.v. 1-8-2022

Per 1 augustus 2022 is Maaike Morsink benoemd tot voorzitter College van Bestuur van SCOT. De Raad van Toezicht heeft in haar de juiste persoon gevonden om de Stichting te versterken en de bestuurdersrol op adequate wijze in te vullen.

Uit haar voorstelbrief:

“Getogen in noordoost Groningen, ben ik na het behalen van mijn PABO-opleiding in het voortgezet onderwijs terechtgekomen. Vanaf 2006 heb ik gewerkt als leerkracht, teamleider en directeur op verschillende scholen. Na jaren in het voortgezet onderwijs te hebben voortgebouwd op het fundament wat het primair onderwijs legt, ben ik nu dan ook erg blij dat ik weer zelf aan het fundament sta.

De aankomende weken zullen in het teken staan van kennismaken met alle scholen, schoolteams en andere belanghebbenden bij het onderwijs. Samen maken wij het onderwijs nog mooier en ik ga dan ook mijn uiterste best doen om dit zo goed mogelijk vanuit mijn rol te ondersteunen.

Ik wens u en uw kind(eren) een prachtig schooljaar toe.”

CBS De Maten in actie!

Op Christelijke Dalton Basisschool ‘De Maten’ wordt gewerkt met een leerlingenraad.

Het doel van de leerlingenraad is o.a. leerlingen meer te betrekken bij de activiteiten op school en ze medeverantwoordelijk te maken. Leerlingen leren initiatief te nemen en samen te werken. In overleg met heeft de leerlingenraad besloten om een sponsorloop te organiseren, omdat ze graag iets wilden doen voor zieke kinderen in Nederland. 

De sponsorloop was een groot succes! Alle leerlingen van de school hebben zich goed ingezet, ze hebben veel sponsoren gezocht en heel veel rondjes gelopen. Dat is te zien aan de mooie opbrengst van maar liefst € 5.571,90.

Het bedrag wordt verdeeld onder twee goede doelen. Er gaat € 2.785,95 naar het Prinses Maxima Centrum en € 2.785,95 naar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

Met de opbrengst van deze sportieve prestatie hebben de leerlingen hun steentje bij kunnen dragen naar meer onderzoek en medicijnen! En ze hopen dat het veel kan betekenen voor alle kinderen die te maken hebben met taaislijmziekte of kanker.

Nieuwe bestuurder SCOT

Maaike Morsink is met ingang van 1 augustus a.s. benoemd als voorzitter College van Bestuur van onze stichting.  

Mevrouw Morsink heeft een brede ervaring binnen het onderwijs, en de afgelopen drie jaar gewerkt als directeur van het Etty Hillesum Lyceum, locatie De Marke, in Deventer.

Wij wensen haar veel plezier en succes in haar nieuwe functie.

Yu Man Race schooltour bij De Regenboog

Wat een sportieve en uitdagende dag hebben de kinderen van CBS De Regenboog op 14 maart jl. gehad. YU MAN RACE SCHOOL TOUR organiseerde speciaal voor de leerlingen de YMR KIDS OBSTACLE RUN. Bekende Nederlander Tom van Kamp van Koningsbrugge kwam op school om de kinderen aan te moedigen en het evenement te openen. Wat een enthousiasme!!

Sinds dit jaar organiseert YU MAN RACE speciaal voor kinderen de YMR KIDS OBSTACLE RUN. Met een speciale SCHOOL TOUR bus kwam YU MAN RACE vandaag bij De Regenboog en is er een mobiel parcours van 5 toffe en uitdagende obstakels op het schoolplein uitgezet. Belangrijkste doel; kinderen op een unieke en laagdrempelige manier laten zien dat sporten leuk is. Helemaal samen met vriendjes en vriendinnetjes onder begeleiding van de enthousiaste YMR crew.

Ieder deelnemend kind heeft een eigen certificaat met zijn of haar naam gekregen. Daarnaast werden de snelste kinderen beloond met een YU MAN RACE wildcard. Dit houdt in dat zij mogen deelnemen aan de finalewedstrijd op 27 augustus 2022.

De missie van YU MAN RACE is om, juist nu, heel Nederland op een goede en positieve manier in beweging te brengen en houden. YU MAN RACE gelooft dat het organiseren van uitdagende events, kinderen uitdaagt het maximale uit zichzelf te halen.

De kinderen van De Regenboog hebben een super dag gehad!

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consult