Burgemeesterontbijt voor leerlingen van CBS Eltheto

Ontbijten met de burgemeester, dat maak je niet elke dag mee. Zesentwintig leerlingen van groep 8 van basisschool Eltheto uit Vriezenveen mochten vrijdagochtend een boterhammetje eten met burgemeester Hans Broekhuizen én bakker Jitse van der Goot.

Het burgemeestersontbijt is een vast onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat dit jaar voor de twintigste keer werd georganiseerd. Het was voor het eerst dat het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt werd georganiseerd. Op deze manier is er een extra moment om het belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. In heel Nederland deden afgelopen week ongeveer 200 burgemeesters mee aan het burgemeestersontbijt.

Goed en gezond ontbijt

Het ontbijt in het gemeentehuis werd verzorgd in samenwerking met De Echte Bakker Van der Goot. Het heerlijke ontbijt was samengesteld volgens de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. Zo konden de kinderen onder meer kiezen uit volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen, gezond broodbeleg, melk en honingtomaatjes. Een goed en gezond ontbijt kan dus ook heel lekker zijn.

Veel vragen

Tijdens het ontbijt mochten de kinderen uiteraard volop vragen stellen aan de burgemeester.
De kinderen vroegen nadrukkelijk aandacht voor de verkeersveiligheid in het dorp. “Er rijden best veel vrachtwagens in het dorp”, vertelde een leerling. Ook maken ze zich zorgen over het zwerfafval in de gemeente. Met een goed gevulde maag en een avontuur rijker begonnen de kinderen aan hun schooldag.

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consult