Bedrijfsomschrijving

De Stichting Christelijke Onderwijs Twenterand e.o. heeft dertien scholen voor primair onderwijs onder haar beheer, bestaande uit twaalf scholen voor basisonderwijs en één school voor speciaal basisonderwijs. De scholen bevinden zich in de gemeenten Twenterand, Hellendoorn en Almelo en bedienen ruim 2000 leerlingen. Onze missie is te zorgen dat leerlingen en medewerkers het beste uit zichzelf halen. Wij willen zorgen dat leerlingen, ongeacht de omstandigheden, goed op hun plek terecht komen. Oprechte aandacht geven en van betekenis zijn voor betrokkenen, daar gaan we voor!

Wij zijn een christelijke stichting en geven op de scholen dagelijks invulling aan ons geloof, op open en verbindende wijze. We investeren meer dan gemiddeld in de kwaliteit van onze leerkrachten, in de leeromgeving en leermiddelen. Bijna elk kind in Twenterand en omstreken vindt bij ons een plek waar het zijn of haar eigen talenten kan ontdekken en ontwikkelen.

Functieomschrijving

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand e.o. zoekt wegens pensionering van één van onze twee bestuurders per 1 juni 2020 een:

Lid College van Bestuur (1,0 wtf)

Profiel

Als nieuw bestuurslid maak je onderdeel uit van een gelijkwaardig, tweehoofdig College van Bestuur. Wij zijn op zoek naar een bestuurslid die de ambitie heeft om de scholen verder in ontwikkeling te brengen. Zeker nu het onderwijs sterk verandert zoeken we een bestuurder die visie heeft op uitdagend, toekomstbestendig en christelijk onderwijs, eenduidig kwaliteitsbeleid en de borging daarvan. In jouw portefeuille bevinden zich dan ook specifiek de aandachtsgebieden onderwijs & kwaliteit en personeelszaken. Daarnaast zoek je actief de verbinding met onze partners in de omgeving, behartig je onze belangen en ga je duurzame, nieuwe samenwerkingen aan.

Functie eisen

  • beschikken over een aantoonbare ervaring met het sturen en concretiseren van beleidsprocessen en bestuurlijke informatievoorziening;
  • beschikken over representatieve en goede communicatieve eigenschappen/vaardigheden;
  • in staat zijn relevante maatschappelijke ontwikkelingen te signaleren en te vertalen naar ons onderwijs;
  • zicht hebben op het concretiseren van ons kwaliteitsbeleid en de borging daarvan;
  • een werkzame achtergrond in het primair onderwijs en kennis van zaken;
  • het van daaruit fungeren als sparringpartner voor de directeuren;
  • het van harte onderschrijven van de christelijke grondslag van de stichting;
  • een relevante opleiding op HBO+ niveau.

Arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden van de cao Bestuurders Primair Onderwijs zijn van toepassing, salariëring in schaal B4.

Contact informatie

Kijk voor meer informatie op de website van SCO Twenterand: www.sco-t.nl. Deze procedure wordt begeleid door Het Onderwijsbureau BV. Vraag het uitgebreide wervingsprofiel aan via info@hetonderwijsbureau.nl. Heb je naar aanleiding van deze oproep vragen of interesse bel dan vrijblijvend met Matthijs Hemink op 06 – 40138451. Reageren is mogelijk t/m 19 december 2019. Voorgesprekken vinden plaats in week 2 & 3 van 2020, gesprekken met de benoemingsadviescommissie vinden plaats in week 4 & 5 van 2020. Een assessment zal onderdeel uitmaken van de procedure.

Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand eo © SCOT | Ontwerp: Studio Buskruit | Realisatie: E-Consult